7 noiembrie 2013

CARTOFI ŢĂRĂNEŞTI


- 1 kg cartofi spălaţi şi periaţi bine
- 3 cepe curăţate
- 2-3 felii de costiţă afumată
- o lingură ulei de florea soarelui
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 crengi de cimbru
- o lingură pătrunjel tocat
- o lingură sare

1. Puneţi cartofii, spălaţi bine, la fiert în 2 l de apă cu o linguriţă de sare,iar când furculiţa intră uşor în aceştia (35- 40 de minute), scoateţi-i sub jet de apă rece, apoi curăţaţi-i de coajă.
2. În timp ce cartofii fierb, tăiaţi costiţa cubuleţe şi tăiaţi ceapa solzi,apoi încingeţi o tigaie cu ulei şi rumeniţi costiţa. Când este gata,scoateţi-o într-o farfurie, iar în locul ei căliţi ceapa cu cimbrul la foc domol, până aceasta se înmoaie bine. Dacă este nevoie, adăugaţi 2-3 linguri de apă călduţă.
3. Încingeţi cuptorul la 180° C. Tăiaţi cartofii în cuburi cu latura de 3 cm şi aşezaţi-i în tavă, presărându-i cu sarea rămasă, cu ceapa călită şi cu cubuleţele de costiţă. Amestecaţi totul uşor, pentru a nu sfărâma cartofii şi introduceţi tava în cuptor pentru 15-18 minute.
4. Când cartofii s-au rumenit, scoateţi tava din cuptor, presăraţi cartofii cu pătrunjel tocat şi cu uleiul de măsline.
 Poftă bună vă doresc !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu