- 1 kg de vinete
- 4 cepe tocate mărunt
- 3-4 linguri ulei
- 5 ouă + 1 ou pentru uns deasupra
- 1 legătură mărat
- 1 legătură pătrunjel
- 4 linguri pesmet sau griş
- 2-3 roşii pentru decor
- unt pentru uns tava
- sare,piper,delikat
- 100-150 g brânză telemea pentru presărat deasupra
Se toacă ceapa mărunt, se căleşte în ulei, adăugându-se puţină apă fierbinte şi se lasă până se înmoaie. . Se separă gălbenuşurile de albuşuri, Amestecăm vinetele tocate cu ceapa călită şi răcorită , verdeaţa tocată, gălbenuşurile bătute cu
sare, piper, delikat, pesmetul şi albuşul bătut spumă. Punem compoziţia în
tavă emailată sau yena, unsă cu unt, şi dăm la cuptor timp de o oră. Scoatem din
cuptor, ungem compoziţia cu ou , decorăm cu felii de roşii şi telemea rasă şi lăsăm până se rumeneşte frumos . Poftă bună vă doresc !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu