7 noiembrie 2013

DROB DE VINETE


  • Delicios…..




  • 1 kg de vinete
  • 4 cepe tocate mărunt
  • 3-4 linguri ulei
  • 5 ouă + 1 ou pentru uns deasupra
  • 1 legătură mărat
  • 1 legătură pătrunjel
  • 4 linguri pesmet sau griş
  • 2-3 roşii pentru decor
  • unt pentru uns tava
  • sare,piper,delikat
  • 100-150 g brânză telemea pentru presărat  deasupra
Vinetele se curăţă şi se taie cubuleţe, apoi se opăresc în apă clocotită şi sare, după care se lasă într-o strecurătoare la scurs.
 Se toacă ceapa mărunt, se căleşte în ulei, adăugându-se puţină apă fierbinte şi se lasă până se înmoaie. . Se separă gălbenuşurile de albuşuri, Amestecăm vinetele tocate cu ceapa călită şi răcorită , verdeaţa tocată, gălbenuşurile bătute cu
sare, piper, delikat, pesmetul şi albuşul bătut spumă. Punem compoziţia în
tavă emailată sau yena, unsă cu unt, şi dăm la cuptor timp de o oră. Scoatem din
cuptor, ungem compoziţia cu ou , decorăm cu felii de roşii şi telemea rasă şi lăsăm până se rumeneşte frumos . Poftă bună vă doresc !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu