6 noiembrie 2013

CARTOFI UMPLUŢI CU CIUPERCI




- 1 kg cartofi
- 400 g ciuperci din conservă
- 3 cepe
- 5-6 linguri de ulei
- 5 caţei usturoi
- 1 legatură pătrunjel verde
- 1 legătură mărar verde
- 1 linguriţă oţet de mere
- sare,piper


Se spală cartofii şi se pun la fiert în coajă timp de 20 de minute,apoi se scurg de apă şi se lasă la răcit.Se curaţă de coajă şi se taie în două,în fiecare jumătate se face o scobitură cu o lingură.
Se prepară umplutura ; Ceapa tocată se caleşte în ulei,se adaugă ciupercile tăiate feliuţe,sare,piper şi se lasă pană scade apa lăsată de ciuperci,se adaugă apoi verdeaţa tăiată mărunt,se amestecă bine toate încredientele şi se umple fiecare jumătate de cartof cu această compoziţie.Cartofii umpluţi se asază într-o tavă cu puţină apă şi cu 2 linguri ulei.Tava se introduce în cuptorul încins,la foc potrivit pentru 25 de minute.Se servesc fierbinţi cu mujdei de usturoi care se prepară astfel ;.Se pisează usturoiul şi se freacă cu un praf de sare si cu 1 linguriţă oţet de mere,se adaugă apoi 1-2 linguri ulei încins şi se amestecă bine la sfârşit se adaugă apa.Poftă bună vă doresc !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu