6 noiembrie 2013

CASTRAVEŢI CONSERVAŢI ÎN SARAMURĂ...PENTRU IARNĂ


Cer ceva mai mult timp pentru preparat….dar merită…….



- 15 kg castraveţi
– 24 linguri cu vârf sare grunjoasă neiodată
– 2-3 crenguţe cimbru
– 5-6 frunze de dafin
– 3-4 fire mărar uscat
– câteva crenguţe vişin
– frunze ţelină
– 10-20 boabe de piper
– 4-5 ardei iuţi
– 4-5 morcovi
– 2 capăţâni usturoi
– 5-6 linguriţe boabe muştar
– 3-4 rădăcini de hrean

Se aleg castraveţi tineri,sănătoşi se spală bine şi se pun într-un lighean mare.
Pregătim saramura din 12 l de apă şi 12 linguri de sare şi o turnăm fierbinte peste castraveţi.Acoperim cu folie de plastic şi cu o pătură groasă şi îi lăsăm aşa 48 de ore.După trecerea timpului aruncăm saramura, clătim castraveţii cu apă rece, apoi îi aranjăm în borcane.Punem printre ei căţei de usturoi,rădăcini de hrean, felii de morcovi, ardei iute, boabe de piper, boabe de muştar, frunze de dafin, frunze de vişin şi flori de mărar .
Pregătim altă saramură din 12 litri apă şi 12 linguri cu vârf sare grunjoasă neiodată. Se toarnă saramura fierbinte peste castraveţi şi se închid borcanele cu capace (,nu uitaţi să puneţi lamele a două cuţite sub borcan pentru a evita spargerea lor).Se aşază borcanele în pătura groasă şi se lasă până a doua zi până se răcesc .Borcanele se aşază în cămară şi după 1 lună şi jumătate,castraveţii se pot consuma..Spor la treabă şi numai bine vă doresc !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu