- 1 kg cartofi
- 1 ceapă
- 5-6 ciuperci sau o conservă
- 4-5 caţei usturoi
- 3 linguri faină
- 1 legatură mărar
- 1 legatură pătrunjel
- sare,piper după gust.
- pesmet.
- ulei pentru prăjit
Se fierb cartofii în coajă,apoi se curaţă şi se dau prin răzătoarea mare.Ceapa tăiată mărunt se caleşte în 2 linguri ulei împreună cu ciupercile curăţate,spălate şi tăiate bucăţi mici.Adaugi peste cartofi ciupercile ,usturoiul pisat,verdeaţa tocată mărunt,făina,sare,piper după gust.Se frământă bine totul.Dacă e prea moale compoziţia se mai adaugă puţină făină.Compoziţia neavând în compoziţie ouă,se lipeşte de mâini,aşa că se formează chifteluţe cu mana udă,se fac turtiţe,se dau prin pesmet şi se prăjesc în ulei încins,la foc potrivit.Când au culoare aurie se scot pe şerveţele absorbante pentru a îndepărta surplusul de ulei.Sunt bune atât calde cât şi reci ca aperitive.Poftă bună
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu