- 3 cepe medii tăiate cubuleţe
- 2 cutii ciuperci sau 500 g ciuperci proaspete
- 5 ouă la temperatura camerei
- 5 linguri de faină amestecată cu 1 linguriţă praf de copt
- 5 linguri de smântână
- 1 ardei roşu
- 1 legatură de mărar
- 1 legătură pătrunjel
- 4 linguri de ulei
- sare , piper
Se curăţă şi se spală ciupercile şi ceapa. Se taie cubuleţe. Se pun într-o tigaie suficient de mare şi se călesc în ulei cu puţină apă, până se înmoaie se adaugă ardeiul tăiat cubuleţe şi se lasă până se evaporă apa. Se potrivesc de sare şi piper.
Se lasă să se răcească.Se dă drumul la cuptor să se încîlzească
(350°F). Se ung două tăvi de chec cu ulei şi se tapeteaz cu pesmet sau
făină.
Se separă ouăle. Se bat albuşurile spumă. Ciupercile se amestecă cu gălbenuşurile, smântâna, mărarul şi pătrunjelul tocat . Se adaugă albuşurile şi făina cu praful de copt.
Se amestecă uşor, de jos în sus cât să se omogenizeze, având grijă să
nu se lase. Se împarte compoziţia în două şi se pune în tăvi.Se dă la
cuptor aproximativ 50 de minute până se rumeneşte frumos. Primele 30 de
minute nu se deschide cuptorul ca să nu dea înapoi. Se lasă să se
răcească şi apoi se scoate din tavă. Se păstrează în frigider învelit în
folie de plastic.
Succes şi poftă bună vă doresc !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu