Nu este o ciorbă greu de făcut…..numai că cere mai mult timp
- 1 pungă burtă de vită semifiartă ( 1 KG )
- 1 rasol de vită
- 3 morcovi
- 1 ţelină mică
- 1 păstârnac
- 1 pătrunjel
- 3 cepe
- 700-800 g smântână
- 3 gălbenuşuri
- 2 linguri oţet sau după gust
- 2 foi de dafin
- sare,piper alb
- mujdei de usturoi .
Osul spălat se pune la fiert într-o oală cu 5 litri de apă si un praf de sare, se adaugă legumele întregi curăţate şi spălate şi lăsăm să fiarbă 30 de minute.Scoatem legumele şi lăsăm să fiarbă burta încă 30 minute împreună cu frunzele de dafin.Luăm oala de pe foc şi scoatem rasolul,burta şi foile de dafin.Carnea de pe rasol se taie faşii subţiri,burta se taie sub formă de tăieţei mai groşi,legumele se pasează se pun în alta oală şi se strecoară peste ele zeama în care au fiert legumele,osul şi burta .Cele 3 gălbenuşuri se amestecă cu smântâna si cu 5-6 polonice zeama din ciorbă ,adaugate treptat ,polonic cu polonic pentru a aduce smântâna la o temperatură mai ridicată (aşa evităm să se brânzească ),apoi o turnăm în oală.Se acreşte cu oţet după gust se mai lasă să dea 2-3 clocote,se condimentează cu sare,piper.Se serveşte cumujdei de usturoi.Poftă bună !
- 1 rasol de vită
- 3 morcovi
- 1 ţelină mică
- 1 păstârnac
- 1 pătrunjel
- 3 cepe
- 700-800 g smântână
- 3 gălbenuşuri
- 2 linguri oţet sau după gust
- 2 foi de dafin
- sare,piper alb
- mujdei de usturoi .
Osul spălat se pune la fiert într-o oală cu 5 litri de apă si un praf de sare, se adaugă legumele întregi curăţate şi spălate şi lăsăm să fiarbă 30 de minute.Scoatem legumele şi lăsăm să fiarbă burta încă 30 minute împreună cu frunzele de dafin.Luăm oala de pe foc şi scoatem rasolul,burta şi foile de dafin.Carnea de pe rasol se taie faşii subţiri,burta se taie sub formă de tăieţei mai groşi,legumele se pasează se pun în alta oală şi se strecoară peste ele zeama în care au fiert legumele,osul şi burta .Cele 3 gălbenuşuri se amestecă cu smântâna si cu 5-6 polonice zeama din ciorbă ,adaugate treptat ,polonic cu polonic pentru a aduce smântâna la o temperatură mai ridicată (aşa evităm să se brânzească ),apoi o turnăm în oală.Se acreşte cu oţet după gust se mai lasă să dea 2-3 clocote,se condimentează cu sare,piper.Se serveşte cumujdei de usturoi.Poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu