8 noiembrie 2013

CIOCOLATĂ DE CASĂ CU NUCI

Ciocolata de casă cu nuci un desert mult mai bun decât orice baton de ciocolată de pe rafturile unui 
                                                      supermarket.



- 125 ml apă
- 10 linguri zahăr tos
- 3-4 linguri cacao
- 200 g unt
- 500 g lapte praf
- 1 linguriţă esenţă rom
- 5 linguri miez de nucă măcinat
- opţional, pentru un gust mai intens,puteţi adăuga 1-2 linguri de cafea,cremă de whisky sau coniac.

Puneţi apa la fiert şi când se încălzeşte adăugaţi zahărul. Lasaţi la foc mic, până ce clocoteşte şi începe să se îngroaşe uşor . Adăugaţi untul şi amestecaţi cu telul până ce se topeşte,apoi puneţi cacao, câte puţin şi folosiţi telul în continuare. Turnaţi şi esenţa de rom şi la final laptele praf. Amestecaţi cu telul până ce laptele se amestecă în crema fierbinte de ciocolată,apoi adăugaţi şi miezul de nucă tocat. Ciocolata se toarnă într-o tavă mai întinsă tapetată cu hârtie de copt sau folie de plastic alimentară şi după ce s-a răcorit se dă la frigider timp de 2-3 ore să se întărească .După acest timp o porţionaţi cum vă place.Poftă bună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu