8 noiembrie 2013

PUI ÎN SOS DE ROŞII









- 1 piept de pui
- 1 kg roşii
- 3 ardei capia
- 2 cepe
- 2-3 linguri ulei
- 1 căţel de usturoi
-  2 foi de dafin
- 1 linguriţă zahăr
- sare
- piper
- 2-3 fire pătrunjel verde
Taie carnea în cubuleţe, condimenteaz-o cu un praf de sare şi rumeneşte-o în ulei. Scoate-o apoi pe o farfurie.
În grăsimea rămasă, căleşte ceapa tăiată mărunt împreună cu usturoiul zdrobit cu lama unui cuţit sau podul palmei.
Separat, opăreşte roşiile, decojeşte-le şi pasează-le cu blenderul sau taie cât mai mărunt. Îndepărtează usturoiul şi adaugă ardeii capia tăiaţi cubuleţe mici şi roşiile pasate.
Pune foile de dafin, zahărul,potriveşte gustul de sare,piper şi lasă la foc mic până se leagă bine sosul. Spre final, răstoarnă şi bucăţile de carne şi aromatizează cu puţin pătrunjel. Se serveşte cu mămăliguţă caldă sau cu piure de cartofi,paste ,etc. Poftă bună

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu