8 noiembrie 2013

ECLERE CU CREMĂ DE VANILIE

Sunt bune rău……..

- 200 ml apă
– 6 linguri de faină
– 120 ml de ulei
– 5 ouă
– 1 lingură de zahăr
– 2 pliculeţe zahăr vanilat
– un praf de sare
  Apa,uleiul praful de sare,zahărul,zahărul vanilat se pun la fiert într-o crăticioară,în momentul când clocoteşte,se toarnă făina toată deodată şi se amestecă bine cu telul până ce lichidul e absorbit..Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească,după care se adaugă ouăle rând pe rând amestecând bine după fiecare până se încorporează complet în cocă.Ungem o tavă cu puţină margarină o tapetăm cu hârtie de copt.Compoziţia se pune într-un sprit pentru ornat cu vârf rotund cca. 2-3 cm diametru şi formăm eclere lungi de 7-8 cm lăsând suficient loc între ele.Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 220 de grade pentru 20-25 de minute.Primele 10 nu se deschide uşa cuptorului,apoi reducem focul la 180 de grade şi le mai lăsăm 1o minute,facem testul cu scobitoarea pentru a vedea dacă eclerele sunt bine uscate în interior,fără urme de alut cleios.Când sunt gata le scoatem ş le aşezăm pe un grătar să se răcească
Crema ;
-3 ouă
– 500 ml lapte
– 3 linguri făină
– 5 linguri zahăr tos
– 3-4 pliculeţe zahăr vanilat
Se bat ouăle întregi cu zahărul într-o crăticioară de tuci,se adaugă zahărul vanilat. făina şi câte puţin laptele amestecând continuu cu lingură de lemn,Se pune vasul pe foc mic şi amestecăm până crema se îngroaşă.apoi luăm de pe foc şi după ce s-a răcorit,se dă la rece.
Glazura ;
– 150 g ciocolată cu lapte
– 75 ml apă
– 2 linguri ulei
– 3 linguri zahăr
– 2 linguri cacao
Amestecăm într-o crăticioară apa cu zahărul şi punem pe foc mic,când s-a topit zahărul,adăugăm cacao,uleiul,ciocolata tăiata în bucaţele şi amestecăm 3-4 minute până când ciocolata s-a topit.Luăm de pe foc şi lăsăm glazura să se răcească un pic.
Tăiem eclerele pe lungime şi înmuiem partea de deasupra a fiecarui ecler în glazura călduţă,le aşezăm pe un grătar să se răcească şi scurgă. Umplem eclerele cu cremă ( se poate pune şi un pic de frişcă peste cremă) şi le închidem cu,capacelele glazurate.Lăsăm eclerele la frigider cca. 2-3 ore înainte de a le servi .Poftă bună vă doresc !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu