7 noiembrie 2013

CIORBĂ DE CARTOFI

O ciorbă gustoasă şi răcoroasă pe timpul verii şi nu numai .



- 500 g cartofi
- 2 ardei graşi
- o ceapă
- un morcov
- un păstârnac
- o radăcină de pătrunjel
- o rădăcină ţelină mai mică
- 2 linguri bulion

- 2 roşii
- 3 -4 linguri ulei
- o legatură pătrunjel verde
- o legatură leuştean

- o legătură ţelină
- o crenguţă de cimbru
-   1l borş
- sare,delikat


Se căleşte în ulei zarzavatul,curăţat,spălat şi tăiat cubuleţe timp de 5 minute,apoi se toarnă 2-3 litri de apă fierbinte şi se adaugă cartofii,curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în cubuleţe de cca. 2 cm,ardeii tăiaţi în fâşii subţiri,crenguţa de cimbru,ţelina tăiată mărunt. Când s-au fiert,se adaugă bulionul dizolvat în puţină apă ,roşiile opărite şi curăţate de pieliţe,seminţe tăiate mărunt, borşul fiert separat şi leuşteanul tocat . Se potriveşte
de sare ,delikat şi se lasă să mai dea câteva clocote ,iar când se ia de pe foc se presară pătrujelul verde tocat. Poftă bună vă doresc !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu