Simplă şi gustoasă !
- 2 cartofi
- o ceapă
- un morcov
- o telină
- 1 cutie mică mazăre boabe(200 g)
- 2 linguri faină
- 4 linguri de unt
- 4 linguri smântană
- 2 ouă
- sare
Ceapa, morcovul şi ţelina se curăţă şi se taie rondele subţiri,care se înăbuşă,împreună cu mazărea , în unt încins apoi se pune puţină apă fierbinte . După aceea se adaugă cartofii,tăiaţi în cubuleţe, se completează cu apă caldă şi puţină sare , se continuă fierberea. Legumele fierte se pasează în blender ,se amestecă apoi cu făina, desfăcută cu două linguri de apă , apoi se pun din nou la fiert amestecând ca să nu se prindă.După vreo 5 minute se ia de pe foc. Se lasă 15 -20 minute să se răcorească, apoi se drege cu gălbenuşurile bătute cu smântâna. Poftă bună !
- 2 cartofi
- o ceapă
- un morcov
- o telină
- 1 cutie mică mazăre boabe(200 g)
- 2 linguri faină
- 4 linguri de unt
- 4 linguri smântană
- 2 ouă
- sare
Ceapa, morcovul şi ţelina se curăţă şi se taie rondele subţiri,care se înăbuşă,împreună cu mazărea , în unt încins apoi se pune puţină apă fierbinte . După aceea se adaugă cartofii,tăiaţi în cubuleţe, se completează cu apă caldă şi puţină sare , se continuă fierberea. Legumele fierte se pasează în blender ,se amestecă apoi cu făina, desfăcută cu două linguri de apă , apoi se pun din nou la fiert amestecând ca să nu se prindă.După vreo 5 minute se ia de pe foc. Se lasă 15 -20 minute să se răcorească, apoi se drege cu gălbenuşurile bătute cu smântâna. Poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu