7 noiembrie 2013

CIORBĂ RĂDĂUŢEANĂ

Vă asigur că este foarte bună,uşor de preparat…foarte asemănatoare cu ciorba de burtă.

- 4 pulpe de pui sau 4 bucăţi piept de pui
- 2 morcovi
- 1 radăcina păstârnac
- 1 rădăcina pătrunjel
- 1/2 ţelină mică
- 1 ceapă
- 2 ardei capia sau graşi
- 5 gălbenuşuri de ou
- 400 g smântână
- sare,oţet,usturoi după gust
- câteva fire pătrunjel pentru decor.


Se pun la fiert în 3 l de apă ,pulpele sau pieptul de pui,legumele curăţate întregi ,cu o lingură de sare.Se lasă să fiarbă până ce carnea se desprinde de pe oase.Se strecoară supa obţinută . Carnea se taie faşii sau se rupe de forma unor tăieţei ,legumele ( fară ceapă ) se pasează cu un blender şi se adaugă din nou în supă la fiert .Între timp se mixează găălbenuşurile cu smântâna,se adaugă 3-4 polonice de supă treptat polonic cu polonic pentru a evita să se brânzească.Când supa dă în clocot se toarn smântâna şi se amestecă continuu.Se adaugă oţet,usturoi zdrobit sare ,piper după gust.Se mai fierbe 10-15 minute .Se decorează cu verdeaţă atunci când se serveşte .Poftă bună

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu