CIUPERCI UMPLUTE
- 20 ciuperci mari
- 5 roşii
- 1 vânătă
- 1 căpăţână usturoi
- 2 linguri ulei de măsline sau unt
- mărar,pătrunjel verde
- busuioc
- sare,piper
- Se spală ciupercile și se curăță de pielițe și de codițe.
Păstrăm codițele pentru umplutură. Se unge o tavă cu unt sau ulei de
măsline și se așază ciupercile.
- Ciupercile se vor umple în diverse variante. Unele se umplu cu
vinete curăţate şi fripte pe grătar şi apoi stropite cu cremă de
usturoi ( 4-5 căţei de usturoi măcinaţi în blender cu sare şi ulei de
măsline, asemeni maionezei).
- Altele se umplu cu bucăţelele de codiţe tăiate, amestecate cu verdeaţa mărunţită, cu sare, piper şi cu o linguriţă de unt.
- Alte ciuperci se umplu cu roşii tocate mărunt, presărate cu sare, usturoi şi cu busuioc.
- Se dă tava apoi la cuptor pentru 25 minute. Se servesc fierbinți.
- Poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu