7 noiembrie 2013

CIUPERCI UMPLUTE





  • 20 ciuperci mari
  • 5 roşii
  • 1 vânătă
  • 1 căpăţână usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline sau unt
  • mărar,pătrunjel verde
  • busuioc
  • sare,piper
  • Se spală ciupercile și se curăță de pielițe și de codițe. Păstrăm codițele pentru umplutură. Se unge o tavă cu unt sau ulei de măsline și se așază ciupercile.
  • Ciupercile se vor umple în diverse variante. Unele se umplu cu vinete curăţate şi fripte pe grătar şi apoi stropite cu cremă de usturoi ( 4-5 căţei de usturoi măcinaţi în blender cu sare şi ulei de măsline, asemeni maionezei).
  • Altele se umplu cu bucăţelele de codiţe tăiate, amestecate cu verdeaţa mărunţită, cu sare, piper şi cu o linguriţă de unt.
  • Alte ciuperci se umplu cu roşii tocate mărunt, presărate cu sare, usturoi şi cu busuioc.
  • Se dă tava apoi la cuptor pentru 25 minute. Se servesc fierbinți.
  • Poftă bună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu