7 noiembrie 2013

CONOPIDĂ PANE

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1 conopidă de mărime potrivită
  • 3 ouă
  • 4-5 linguri făină
  • 50 ml lapte
  • sare,piper
  • ulei pentru prăjit
  • 5-6 căţei de usturoi pentru  aromă şi gust,se pun în apa în care  fierbe conopida
  • Se spală conopida în apă rece. Se înlătură partea verde. Se desface în bucheţele şi se  pune la fiert în 2 litri apă fierbinte cu sare şi usturoi  timp de 10 minute, fără a se fierbe foarte bine, pentru că altfel se va sfărâma în timpul prăjitului. Se bat ouăle şi se amestecă bine cu făina,laptele astfel încât să nu rămână cocoloaşe. Compoziţia trebuie să fie mai subţire decât cea pentru clătite. Se adaugă sare şi piper, după gust. Se trece conopida prin amestecul de ou şi făină şi lapte. Se prăjeşte în ulei încins pe toate părţile, până se rumeneşte.Se poate servi atât caldă cât şi rece cu roşii sau o salată  de crudităţi.Poftă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu