CONOPIDĂ PANE
-
-
-
-
-
- 1 conopidă de mărime potrivită
- 3 ouă
- 4-5 linguri făină
- 50 ml lapte
- sare,piper
- ulei pentru prăjit
- 5-6 căţei de usturoi pentru aromă şi gust,se pun în apa în care fierbe conopida
- Se spală conopida în apă rece. Se înlătură partea verde. Se
desface în bucheţele şi se pune la fiert în 2 litri apă fierbinte cu
sare şi usturoi timp de 10 minute, fără a se fierbe foarte bine, pentru
că altfel se va sfărâma în timpul prăjitului. Se bat ouăle şi se
amestecă bine cu făina,laptele astfel încât să nu rămână cocoloaşe.
Compoziţia trebuie să fie mai subţire decât cea pentru clătite. Se
adaugă sare şi piper, după gust. Se trece conopida prin amestecul de ou
şi făină şi lapte. Se prăjeşte în ulei încins pe toate părţile, până se
rumeneşte.Se poate servi atât caldă cât şi rece cu roşii sau o salată
de crudităţi.Poftă
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu