8 noiembrie 2013

COLŢUNAŞI CU BRÂNZĂ ŞI SMÂNTÂNĂ

O reţetă foarte simplă .

- 400 g faină
- 3 ouă
- 300 g brânză de vaci
- 100 g unt
- 100 g smântână
- sare. Făina, se amestecă bine cu un ou întreg şi cu apă câtă trebuie pentru a obţine un aluat destul de cosistent.Se framântă până când nu se mai lipeşte de mână,apoi se întinde o foaie subţire.Se taie foaia în pătrate de aproximativ 10 cm.
Se amestecă brânza de vaci cu 2 gălbenuşuri şi cu un praf de sare. Pe fiecare pătrat se pune câte o lingură umplutură,apoi se îndoaie,formând câte 2 triunghiuri suprapuse,care se ung cu albuş bătut spumă şi se lipesc prin presare cu mâna sau cu o furculiţă.Colţunaşii obţinuţi se pun sa fiarbă într-o oală cu apă clocotită, în care s-a adăugat o lingură de sare,amestecând uşor la început să nu se lipească.Se lasă la fiert în oala acoperită,până când colţunaşii se ridică la suprafaţa apei.Se dă focul la mic şi se continuă fierberea  aproximativ 10 minute,după care se scot coltunaşii cu spumiera,se clătesc cu apă căldută, şi se lasă la scurs,apoi se stropesc cu unt topit. Se servesc cu câte o linguriţă de smântână deasupra .Poftă bună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu