Puteţi folosi orice fel de gem doriţi pentru a umple cornuleţele, sau puteţi tăia rahat în cubuleţe şi să le umpleţi cu acesta. Chiar şi nucile pisate, amestecate
cu zahăr tos şi un pic de miere, pot fi o umplutură.
- 1 kg faină
- 4 ouă
- 1 pachet unt
- 250 ml lapte
- o lingură zahăr tos
- un cub de drojdie 25 g
- o linguriţă oţet de mere
- o lingură ulei de floarea soarelui
- 200 g gem de caise
- 200 g gem de prune
- o esenţă de rom
- o linguriţă sare
- 5 linguri zahăr pudră
1.Topiţi untul.
2. Dizolvaţi drojdia în laptele călduţ, adăugând o lingură cu faină şi zahărul tos.
3. Cerneţi faina înrr-un bol, folosind o sită deasă, apoi faceţi o gaură, în mijloc,
unde puneţi sarea, ouăle, untul topit, esenţa de rom, oţetul şi drojdia umflată în lapte.
Frământaţi aluatul, întâi aducând, cu mâna, făina dinspre marginile bolului spre interior, iar
după ce s-a omogenizat se frământă bine .....aluatul trebuie să fie elastic.
4. Acoperiţi aluatul cu un şervet curat şi lăsaţi-1 să crească, timp de o oră, într-un loc călduţ şi fară curenţi de aer.
5. Încingeţi cuptorul la 170° C. După ce aluatul a crescut, împărţiţi-1 în două şi întindeţi-1 în foi groase, cam de 0,5 cm, apoi tăiaţi triunghiuri echilaterale cu latura de 8 cm pe care veţi pune câte puţin gem, după care le veţi rula.
6. Tapetaţi o tavă cu o foaie de copt unsă cu puţin ulei şi aşezaţi cornuleţele pe aceasta. Coaceţi cornuleţele timp de 15- 20 de minute.
7. După ce s-au copt, scoateţi cornuleţele pe o tavă şi pudraţi-le cu zahăr pudră.
cu zahăr tos şi un pic de miere, pot fi o umplutură.
- 1 kg faină
- 4 ouă
- 1 pachet unt
- 250 ml lapte
- o lingură zahăr tos
- un cub de drojdie 25 g
- o linguriţă oţet de mere
- o lingură ulei de floarea soarelui
- 200 g gem de caise
- 200 g gem de prune
- o esenţă de rom
- o linguriţă sare
- 5 linguri zahăr pudră
1.Topiţi untul.
2. Dizolvaţi drojdia în laptele călduţ, adăugând o lingură cu faină şi zahărul tos.
3. Cerneţi faina înrr-un bol, folosind o sită deasă, apoi faceţi o gaură, în mijloc,
unde puneţi sarea, ouăle, untul topit, esenţa de rom, oţetul şi drojdia umflată în lapte.
Frământaţi aluatul, întâi aducând, cu mâna, făina dinspre marginile bolului spre interior, iar
după ce s-a omogenizat se frământă bine .....aluatul trebuie să fie elastic.
4. Acoperiţi aluatul cu un şervet curat şi lăsaţi-1 să crească, timp de o oră, într-un loc călduţ şi fară curenţi de aer.
5. Încingeţi cuptorul la 170° C. După ce aluatul a crescut, împărţiţi-1 în două şi întindeţi-1 în foi groase, cam de 0,5 cm, apoi tăiaţi triunghiuri echilaterale cu latura de 8 cm pe care veţi pune câte puţin gem, după care le veţi rula.
6. Tapetaţi o tavă cu o foaie de copt unsă cu puţin ulei şi aşezaţi cornuleţele pe aceasta. Coaceţi cornuleţele timp de 15- 20 de minute.
7. După ce s-au copt, scoateţi cornuleţele pe o tavă şi pudraţi-le cu zahăr pudră.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu