8 noiembrie 2013

PRAJITURĂ NEGRESĂ

O prăjitură pe cât de ieftină şi simplă,pe atât de gustoasă…….


- 2 căni de zahăr
- 1 cană faină
- 1/2 cană lapte
- 4 ouă
- 6 linguri de unt
- 2 linguri de cacao
- 100 g miez de nucă măcinat ( 4-5 linguri )
- 1 lamâie
- 1 pliculeţ praf de copt 


Se fierbe laptele pe foc moale,se adaugă zahărul,untul şi
1 lingură de cacao.Când dă în clocot se ia de pe foc.Se pun deoparte din această compoziţie 3-4 linguri .
Când s-a răcit compoziţia,se încorporează pe rând,gălbenuşurile se amestecă de fiecare dată ,apoi se adaugă câte puţin din albuşurile bătute spumă , făina , praful de copt stins cu zeamă de lămâie.Când s-au încorporat albuşurile şi făina se adaugă miezul de nucă şi se amestecă bine.Se unge o tavă cu unt,se pudrează cu făină şi se toarnă compoziţia. Se dă la cuptorul preîncălzit ,la foc moderat,lăsându-se până marginile prăjiturii încep să se dezlipească de tavă.Peste prăjitură se toarnă glazura formată prin fierberea compoziţiei dată deoparte cu 1 lingură de cacao.apoi se lasă să se răcească . Poftă bună vă doresc !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu