7 noiembrie 2013

DROB CU CIUPERCI



- 500 g ciuperci sau 2 cutii
- 5 ouă
- 2 cepe
- 6 linguri pesmet
- 2-3 linguri de ulei
- 1 legătura de mărar
- 1 legătura pătrunjel
- sare,piper .

Ciupercile proaspete,curăţate spălate,se fierb în apă clocotită cu sare,apoi se clătesc cu apă rece şi se
toacă mărunt .Ceapa tocată mărunt se caleşte în ulei 3-4 minute,apoi se adaugă ciupercile şi se  lasă  pe foc până scade apa lăsată de ciuperci, după care se lasă să se răcească.Se adaugă mărarul.pătrunjelul tocat mărunt,4 linguri de pesmet,ouale bătute cu un praf de sare,piper şi sare după gust.Se unge o formă de chec cu ulei se tapetează cu pesmet şi se toarnă în ea compoziţia. după care se dă la cuptorul preîncălzit pentru 30 minute .Poftă bună vă doresc  !
         DROB MOLDOVENESC
- 500 ficat de porc
- 300 g splină
- 300 g plămâni
- 200 g rinichi
- 300 g limbă sau carne slabă
- 3 cepe
- 100 ml ulei
- 4 ouă
- un prapur
- mărar
- sare
- piper
1. Fierbe organele în apă cu sare ,lași la răcit ,apoi le dai pri mașina de tocat.
2. Călești ceapa tocată mărunt în ulei  și amesteci cu tocătura,mărar,sare,piper,sare ,ouăle.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu