6 noiembrie 2013

DULCEAŢĂ DE COJI DE PEPENE ROŞU

Cei mai mulți dintre noi aruncăm cojile de pepene...dar din aceste coji aparent inutile se poate obține un desert rafinat absolut delicios

.Un desert tradițional grecesc..cu această dulceață își întâmpinau oaspeții ca un simbol al ospitalității.... pe care îl serveau în boluri mici de cristal însoțite de un pahar cu apă și cuburi de gheață.
Surprinde-ți și tu familia ,prietenii cu acest desert rafinat. Încearcă !
- 1,5 kg coajă de pepene
- 300 ml oţet + 2 l apă
- 1 kg de zahăr
- 500 ml apă
- 3 lămâi

- 2 linguriţe cu vârf coajă de lămâie.

 Întrebuinţează numai partea albă de la coajă împreună cu porţiunea subţire din miezul roşu , apoi taie cubulețe potrivite ca mărime. Pune într-un vas  2 l de apă cu 300 ml oţet,pune vasul pe foc și când începe să fierbă adaugă cojile şi se lasă să fiarbă circa 1 oră sau mai mult , până capătă un aspect lucios transparent . După aceea  pune-le într-o strecurătoare şi  limpezește-le sub jet de apă rece, scurge apa bine ,chiar se storce-le puţin. Într-o cratiță de tuci dizolvă zahărul in 500 ml pe foc mic,apoi adaugă cojile de pepene.coaja de lămâie,cele 3 lămâi curăţate de coajă şi tăiate cubuleţe se fieb împreună până siropul se leagă.. Dulceaţa se pune fierbinte în borcane(pune borcanele în tava de la aragaz pt. a evita spargerea lor)  . Lasă borcanele  la răcit între pături până a doua zi . Succes  și bon appetit !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu