Cei mai mulți dintre noi aruncăm cojile de pepene...dar din aceste coji aparent inutile se poate obține un desert rafinat absolut delicios
.Un desert tradițional grecesc..cu această dulceață își întâmpinau oaspeții ca un simbol al ospitalității.... pe care îl serveau în boluri mici de cristal însoțite de un pahar cu apă și cuburi de gheață.
Surprinde-ți și tu familia ,prietenii cu acest desert rafinat. Încearcă !
- 1,5 kg coajă de pepene
- 300 ml oţet + 2 l apă
- 1 kg de zahăr
- 500 ml apă
- 3 lămâi
- 2 linguriţe cu vârf coajă de lămâie.
Întrebuinţează numai partea albă de la coajă împreună cu
porţiunea subţire din miezul roşu , apoi taie cubulețe potrivite ca mărime. Pune într-un vas 2 l de apă
cu 300 ml oţet,pune vasul pe foc și când începe să fierbă adaugă cojile şi se lasă să
fiarbă circa 1 oră sau mai mult , până capătă un aspect lucios
transparent . După aceea pune-le într-o strecurătoare şi limpezește-le sub
jet de apă rece, scurge apa bine ,chiar se storce-le puţin. Într-o cratiță de tuci dizolvă zahărul in
500 ml pe foc mic,apoi adaugă cojile de pepene.coaja de lămâie,cele 3 lămâi
curăţate de coajă şi tăiate cubuleţe se fieb împreună până siropul se leagă.. Dulceaţa se pune fierbinte în
borcane(pune borcanele în tava de la aragaz pt. a evita spargerea lor) . Lasă borcanele la răcit între pături până a doua zi . Succes și bon appetit !
.Un desert tradițional grecesc..cu această dulceață își întâmpinau oaspeții ca un simbol al ospitalității.... pe care îl serveau în boluri mici de cristal însoțite de un pahar cu apă și cuburi de gheață.
Surprinde-ți și tu familia ,prietenii cu acest desert rafinat. Încearcă !
- 1,5 kg coajă de pepene
- 300 ml oţet + 2 l apă
- 1 kg de zahăr
- 500 ml apă
- 3 lămâi
- 2 linguriţe cu vârf coajă de lămâie.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu