- 1 litru de apă
- 400 gr flori de salcăm
- 1 kg zahăr
- zeamă de la o jumătate de lamâie
- 2 plicuri zahăr vanilat
Se fierbe apa cu zahărul,când clocoteşte se adăugă florile de salcâm (florile se salcâm se spală îm apă rece, li se îndepărtează codiţele şi apoi pun în sirop). Se adaugă zeama de lămâie şi zahărul vanilat..
Lasăm să fiarbă până capată consistenţa mierii. Ca să facem proba punem câteva picături pe o farfurie. Dacă se împrăştie pe toată suprafaţa farfuriei dulceaţa mai trebuie fiartă. Dacă se adună ca nişte cristale dulceaţa este gata.
Turnăm dulceaţa fierbinte în borcanele curate, înfiletăm bine capacul şi le întoarcem cu fundul in sus pană se răcesc. Această operaţiune are rol de a împiedeca pătrunderea aerului.
Poftă bună și spor la treabă !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu