O reţetă extrem de simplă şi foarte gustoasă.
- 10 -12 roşii de mărime medie
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 cană de orez
- 1 cutie ciuperci ( 400 g )
- 1/2 de ardei gras
- 2 linguri bulion
- 1 lingură faină
- 4 linguri de ulei
- pătrunjel verde
- sare,piper.
Se taie un capăcel la roşii in partea unde a fost codiţa,se scoate miezul cu seminţe,se sărează şi se aşază cu gura în jos să se scurgă
Ceapa tocată mărunt se căleşte 2-3 minute în ulei împreună cu morcovul dat pe răzătoare ,se adaugă ciupercile ,ardeiul şi jumătate din miezul de la roşii tocat mărunt sau dat prin masină .După 5 minute ,adăugăm orezul fiert în apă cu puţinaăsare şi scurs bine.Condimentăm cu sare ,piper şi mai lăsăm 2-3 minute pe foc să scadă zeama.Dăm compoziţia deoparte, încorporăm făina şi lăsăm să se răcorească puţin.Ungem cu ulei o crăticioară care merge la cuptor sau un vas yena punem roşiile si le umplem cu compoziţia de orez.Deasupra presărăm pătrunjel şi aşezăm capacele pe roşii.Punem restul de miez de roşii tocat mărunt şi bulionul subţiat cu 1 cană apă şi dăm totul în cuptorul încălzit pentru 25-30 de minute.Se servesc calde dar sunt bune şi reci .Poftă bună !
- 10 -12 roşii de mărime medie
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 cană de orez
- 1 cutie ciuperci ( 400 g )
- 1/2 de ardei gras
- 2 linguri bulion
- 1 lingură faină
- 4 linguri de ulei
- pătrunjel verde
- sare,piper.
Se taie un capăcel la roşii in partea unde a fost codiţa,se scoate miezul cu seminţe,se sărează şi se aşază cu gura în jos să se scurgă
Ceapa tocată mărunt se căleşte 2-3 minute în ulei împreună cu morcovul dat pe răzătoare ,se adaugă ciupercile ,ardeiul şi jumătate din miezul de la roşii tocat mărunt sau dat prin masină .După 5 minute ,adăugăm orezul fiert în apă cu puţinaăsare şi scurs bine.Condimentăm cu sare ,piper şi mai lăsăm 2-3 minute pe foc să scadă zeama.Dăm compoziţia deoparte, încorporăm făina şi lăsăm să se răcorească puţin.Ungem cu ulei o crăticioară care merge la cuptor sau un vas yena punem roşiile si le umplem cu compoziţia de orez.Deasupra presărăm pătrunjel şi aşezăm capacele pe roşii.Punem restul de miez de roşii tocat mărunt şi bulionul subţiat cu 1 cană apă şi dăm totul în cuptorul încălzit pentru 25-30 de minute.Se servesc calde dar sunt bune şi reci .Poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu