- 500 g faină
- 25 g drojdie de bere proaspată
- 2 linguri ulei
- un praf de sare
- 1/2 din coajă rasă de la o portocală
- 1 lingură esenţă de lămâie
- 200 ml apă calduţă
- 1 linguriţă zahăr
- ulei pentru prăjit
- gem, după preferinţe
Se cerne făina într-un lighenaş, se face loc la mijloc,în golul format se pune drojdia,1 linguriţă zahăr,4 linguri apă călduţă amestecând continuu până se dizolvă.Se lasă să crească maiaua.Când maiaua a crescut,se adaugă restul de apă calduţă,uleiul,aromele,se framântă bine şi se lasă la crescut 30 de minute,apoi se întinde aluatul pe masa presărată cu faină ,cam de 2-3 mm grosime.Decupăm rondele cu forma de biscuiţi sau cu,gura unui pahar data mai întâi prin faină.punem 1 linguriţă gem pe una din părţi şi acoperim cu altă rondea şi presăm marginile cu degetele,astfel încât să nu iasă gemul din gogoşi ,Prăjim în ulei încins să fie rumenite pe ambele parţi.Le scoatem cu o spumieră pe prosoape de bucătărie din
- 25 g drojdie de bere proaspată
- 2 linguri ulei
- un praf de sare
- 1/2 din coajă rasă de la o portocală
- 1 lingură esenţă de lămâie
- 200 ml apă calduţă
- 1 linguriţă zahăr
- ulei pentru prăjit
- gem, după preferinţe
Se cerne făina într-un lighenaş, se face loc la mijloc,în golul format se pune drojdia,1 linguriţă zahăr,4 linguri apă călduţă amestecând continuu până se dizolvă.Se lasă să crească maiaua.Când maiaua a crescut,se adaugă restul de apă calduţă,uleiul,aromele,se framântă bine şi se lasă la crescut 30 de minute,apoi se întinde aluatul pe masa presărată cu faină ,cam de 2-3 mm grosime.Decupăm rondele cu forma de biscuiţi sau cu,gura unui pahar data mai întâi prin faină.punem 1 linguriţă gem pe una din părţi şi acoperim cu altă rondea şi presăm marginile cu degetele,astfel încât să nu iasă gemul din gogoşi ,Prăjim în ulei încins să fie rumenite pe ambele parţi.Le scoatem cu o spumieră pe prosoape de bucătărie din
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu