Un desert rapid….fără coacere…..
- 1 pachet (200 g ) pişcoturi pentru şampanie
– 1-2 linguri miez de nucă măcinat
– 1 linguriţă cacao sau 50 g ciocolată
– 1 linguriţă esenţă rom
– 2 linguri zahăr pudră
– 1/2 pachet margarină
– 100 g nucă de cocos
– vişine din vişinată sau compot .
Pişcoturile se pun într-o pungă de plastic şi se zdrobesc cu un sucitor (se pot mărunţi mai rapid în robotul de bucătarie) . Se amestecă pişcoturile cu miezul de nucă,praful de cacao sau ciocolată rasă,esenţa de rom,zahărul şi margarina lăsată la temperatura camerei.Se amestecă bine compoziţia.
Cu mâinele umezite sau unse cu margarină topită se modelează sfere de mărimea unei nuci ,în mijlocul cărora se aşază câte o vişină ,apoi se trece fiecare biluţă prin nucă de cocos .Poftă bună vă doresc !
- 1 pachet (200 g ) pişcoturi pentru şampanie
– 1-2 linguri miez de nucă măcinat
– 1 linguriţă cacao sau 50 g ciocolată
– 1 linguriţă esenţă rom
– 2 linguri zahăr pudră
– 1/2 pachet margarină
– 100 g nucă de cocos
– vişine din vişinată sau compot .
Pişcoturile se pun într-o pungă de plastic şi se zdrobesc cu un sucitor (se pot mărunţi mai rapid în robotul de bucătarie) . Se amestecă pişcoturile cu miezul de nucă,praful de cacao sau ciocolată rasă,esenţa de rom,zahărul şi margarina lăsată la temperatura camerei.Se amestecă bine compoziţia.
Cu mâinele umezite sau unse cu margarină topită se modelează sfere de mărimea unei nuci ,în mijlocul cărora se aşază câte o vişină ,apoi se trece fiecare biluţă prin nucă de cocos .Poftă bună vă doresc !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu