O reţetă deosebit de gustoasă şi săţioasă .
- 1 kg ciolan afumat de porc- 200 g fasole boabe
- o ceapă
- 2 linguri de ulei
- 2 linguri bulion
- 4 caţei de usturoi
- sare,piper, foi de dafin.
Fasolea se lasă câteva ore la înmuiat în apă rece,apoi se clăteşte şi se pune la fiert în apă fierbinte.Se aruncă apa de fierbere de 3 ori,înlocuindu-se mereu cu altă apă fierbinte.A patra oară,în apa care fierbe fasolea se adaugă şi puţină sare.Ciolanul de porc se curăţă de grăsime,se spală,apoi se fierbe în apă rece. Se lasă la fiert până când carnea începe să se desprindă de pe os. Se scoate ciolanul pe un platou şi se taie carnea în bucăţi potrivite ca marime.Ceapa tocată mărunt,se rumeneşte în ulei încins,apoi se stinge cu bulionul subţiat cu puţină apă caldă. Se toarnă acest sos peste fasole,se sărează,piperează după gust,se adaugă usturoiul pisat şi câteva foi de dafin,apoi carnea şi ciolanul. Se lasă 15-20 de minute sa fiarbă împreuna.Poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu