7 noiembrie 2013

MUSACA DE CARTOFI CU CARNE


O reţetă clasică…dar plină de savoare 
 
- 400 g carne tocată de porc , de vită sau amestec
- 800 g cartofi
- 1 ceapă
- 3 ouă
- 4 linguri de ulei
- 2 linguri de pesmet
- 1 lingura faină
- 4 linguri smântână
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- sare,piper.

- 4-5 linguri caşcaval ras

Carnea se caleşte în ulei împreună cu ceapa tocată mărunt 5-6 minute .Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească apoi  se amestecă cu verdeaţa tocată mărunt,2 ouă,sare ,piper după gust .Cartofii curăţaţi se taie în rondele,care se rumenesc în ulei.Se unge un vas Jena sau o cratiţă ,care sa meargă la cuptor se unge cu ulei se tapetează cu pesmet ,apoi se aşază ,câte un strat de cartofi şi unul de tocătură,terminând cu unul de cartofi. Oul rămas se bate cu smântâna şi cu făina,apoi se toarnă deasupra.Se presară caşcaval ras şi se dă la cuptorul încălzit 25-30 de minute ,să se gratineze .Se serveşte cu o salată de sezon .Poftă bună vă doresc !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu