7 noiembrie 2013

FRIPTURĂ DE PORC ÎNĂBUŞITĂ


Este delicioasă......

- 1 kg carne de porc
- 1 morcov
- o radăcină pătrunjel sau de păstârnac
- o căpăţână usturoi
- 100 ml vin
- 2-3 frunze dafin
- 6 linguri ulei sau untură
- o ceapă
- 1 fir de cimbru
- 2 linguri bulion
- sare,piper


Carnea se taie în bucăţi mari ,se presară sare, piper şi se prăjeşte în grăsimea încinsă,până prinde o crustă .( se foloseşte o tigaie mai adâncă ) Se scoate carnea  şi se călesc în grăsimea rămasă ceapa, morcovul,pătrunjelul ,toate tăiate felii, apoi se adaugă carnea peste legume ,  piper ,cimbru ,usturoiul căpăţână întreaga  crestată un pic cu , cuţitul,foile de dafin.Se toarnă apă caldă să acpere carnea şi se fierbe înăbuşit la foc potrivit . Când carnea este aproape gata , se adaugă bulionul dizolvat in puţină apă şi se continuă fierberea până este gata . Apoi ,se scoate carnea ,usturoiul,foile de dafin şi se pasează legumele, se adaugă carnea din nou , vinul ,sare,piper după gust şi se mai dă un clocot . Se serveşte cu mămăliguţă caldă sau cu piure de cartofi . Poftă bună vă doresc !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu