Foarte gustoasă şi aromată……ca la mama acasă
- 2 piepţi de pui
- 6 cepe potrivite
- 5 linguri ulei
- 2 ardei capia
- 3 roşii
- 1 linguriţă boia dulce
- 1 linguriţă zahăr
- 3 linguri bulion
- sare,piper
- pătrunjel pentru decor .
Încingem uleiul într-o cratiţă,adăugam ceapa tocată mărunt,2-3 linguri de apă şi o lasăm 4-5 minute să se înmoaie,punem ardeii tăiaţi faşii,roşiile opărite în apă clocotită ,curăţate de pieliţe şi de seminţe,tocate mărunt ,pieptul de pui tăiat în bucăţele sau cum vă place acoperim cratiţa cu un capac şi lăsăm 5 minute ,apoi adăugăm apă fierbinte cât să acopere carnea şi lăsăm să fiarbă la foc potrivit 40-45 minute,apoi punem bulionul subţiat cu puţină apă,zahărul ,boiaua,sare,piper după gust.Mai lasăm să fiarbă până sosul a scăzut suficient,Se serveşte cu mămăliguţă , Poftă bună vă doresc !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu