GHIVECI DE LEGUME
Merge foarte bine în zile de post ….şi nu numai…….

- 1-2 cepe mari – 2-3 linguri ulei
– 1 morcov
– 4 ardei graşi roşii
– 5 roşii
– 3-4 caţei usturoi
– 2 dovlecei
– 1-2 vinete
– 1-2 frunze de dafin
- o jumătate linguriţă cimbru - o jumătate cană de vin… cca.100 ml
– pătrunjel, busuioc proaspăt tocate
- sare,piper
Într-o tigaie mai adâncă sau o cratiţă care merge la
cuptor(preferabil de tuci) se căleşte ceapa, morcovul în 2-3 linguri de
ulei, împreuna cu mirodeniile (cimbru, dafin, usturoi zdrobit). Se
adaugă sare, piper si se continuă călirea la foc mic, până se înmoaie
legumele ,apoi se stinge cu vin . Lăsăm să se evapore vinul,apoi se
adaugă toate celelalte legume,curăţate,spălate,tocate cuburi mai mari,se călesc timp de 1-2 minute,amestecând cu grijă.
Se introduce cratiţa acoperită cu capac în cuptorul deja fierbinte şi
se coace până se înmoaie legumele.Apoi se scoate din cuptor şi se adaugă
deasupra pătrunjelul,busuiocul tocate mărunt. Poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu