7 noiembrie 2013

GHIVECI DE LEGUME


Merge foarte bine în zile de post ….şi nu numai…….
- 1-2 cepe mari    – 2-3 linguri ulei
– 1 morcov
– 4 ardei graşi roşii
– 5 roşii
– 3-4 caţei usturoi
– 2 dovlecei
– 1-2 vinete
– 1-2 frunze de dafin
- o jumătate linguriţă cimbru   -  o jumătate cană de vin… cca.100 ml
– pătrunjel, busuioc proaspăt tocate
- sare,piper Într-o tigaie mai adâncă sau o cratiţă care merge la cuptor(preferabil de tuci) se căleşte ceapa, morcovul în 2-3 linguri de ulei, împreuna cu mirodeniile (cimbru, dafin, usturoi zdrobit). Se adaugă sare, piper si se continuă călirea la foc mic, până se înmoaie legumele ,apoi se stinge cu vin . Lăsăm să se evapore vinul,apoi se adaugă toate celelalte legume,curăţate,spălate,tocate cuburi mai mari,se călesc timp de 1-2 minute,amestecând cu grijă.
Se introduce cratiţa acoperită cu capac în cuptorul deja fierbinte şi se coace până se înmoaie legumele.Apoi se scoate din cuptor şi se adaugă deasupra pătrunjelul,busuiocul tocate mărunt. Poftă bună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu