...
- 1 kg de ardei,de preferinţă roşii şi graşi
- 5 roşii
- 5 cepe
- 4 linguri de ulei
- 1 linguriţă zahăr
- sare,piper după gust
- usturoi ( optional )
- 1 legătură pătrunjel
Ardeii se spală,se zvântă şi se coc la foc iute,pe o tablă,grill sau în tava căptuşită cu folie de aluminiu în cuptor.Ardeii copţi se pun într-un vas se presară cu sare şi se acoperă,peste 10-20 minute se pot curăţa foarte uşor.Ardeii curăţaţi de pieliţe şi cotor se taie faşii potrivite .Ceapa curăţată se taie mărunt şi se căleşte în uleiul încins .Când a devenit uşor sticloasă se adaugă o linguriţă zahar şi se amestecă mereu până ce ceapa se caramelizează uşor.Se adaugă roşiile,opărite curăţate de pieliţe,seminţe şi tocate mărunt,100 ml apă sau supă de legume.Se lasă să fiarbă până scade un pic ,apoi se adaugă ardeii,se mai dau câteva clocote,se condimentează cu sare piper şi ceva usturoi pisat,dacă vă place.Înainte de servire se ornează cu pătrunjel verde tocat .Poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu