– 5 kg de gogosari
– 1 l oţet sau după gust
– 5 l apă
– 2-3 linguri ulei…..opţional
– 1 lingură piper boabe
– 4-5 linguriţe boabe muştar
– 1 lingură boabe ienibahar
– 5-6 frunze de dafin
– 3-4 flori de mărar uscat
– sare,zahăr după gust
– 4-5 rădăcini de hrean
Gogoşarii se spală şi se taie în bucăţi potrivite.Se pune la fiert saramura,adică apa,oţetul,ulei,sare,zahăr şi mirodeniile.Se potriveşte totul după gust,mai acru ,mai dulce,mai sărat după preferinţe.Când saramura clocoteşte se adaugă gogoşarii în tranşe nu toţi deodată ,se întorc cu o spumieră şi se lasă până îşi schimbă culoarea,nu mai mult pentru că se înmoaie. Se scot apoi din saramură şi se aşază în borcane ,dar nu se presează.Când toţi gogoşarii au fost aşezaţi în borcane ,se adaugă bucăţile de hrean tăiate în patru pe lungime…la un borcan de 800 g sunt suficiente trei fâşii de hrean.Se adaugă saramura caldă se scutură borcanul să nu rămână bule de aer sau se apasă uşor cu o lingură ,iar mirodeniile rămase în oală se repartizează,uniform în fiecare borcan.Câte o frunză de dafin este suficientă pentru fiecare borcan.Se acoperă borcanele cu capace şi se lasă sub pături până se răcesc.Succes !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu