6 noiembrie 2013

GOGOŞARI ÎN SOS SPECIAL




 


- 5 kg gogoşari
– 500 ml oţet de 9 grade
– 350 ml ulei
– 500 g zahăr
– 2 linguri rase de sare grunjoasă neiodată
– 2 linguri boabe de piper
– 4-5 foi de dafin
– 1 borcan de 820 ml bulion de rosii, dens 24 la sută concentraţie
– incrediente de rezervă.. 50 ml oţet, 2 linguri zahăr zahar, 1 lingură sare

Toate ingredientele, cu excepţia gogoşarilor si a ingredientelor de rezervă, se pun la fiert, 5-7 minute de clocot, la foc mic.Gogoşarii se curaţă, spală şi se taie, în funcţie de mărime, în sferturi sau în 8.Se opăresc, în tranşe, gogoşarii în marinata fierbinte, la foc foarte mic, circa 5 minute.Se scot cu paleta într-un vas şi se lasă să se răcorească puţin. Apoi se pun, grupaţi în borcane, cât sunt calzi înca. Se presează uşor, să fie făra multe goluri, dar nu foarte tare. Se adaugă îngredientele de rezervă pentru ca marinada sa-sş recapete consistenţa, se dă într-un clocot sş se toarnă fierbinte peste gogoşarii din borcane.Cu un cuţit cu lama lungă, subţire şi flexibilă, se scoate cu mare grijă, pe margine, aerul din fiecare borcan. Se pun capacele şi se lasă în loc ferit, acoperite bine pentru o răcire treptată.Sosul care se formează este excepţional, gogoşarii au un gust special, după ce se marinează. După o lună se pot consuma. Se pot servi ca garnitură. Poftă bună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu