– 1 kg. dovleac pentru plăcintă
– 6-7 linguri de zahăr
– 4 linguri de ulei
– 3-4 linguri de apă
– 1 pachet foi de plăcintă
– 1 linguriţă scorţişoară
– 2 linguri zahăr pudră
Spălaţi şi curăţaţi de coajă dovleacul.
Tăiaţi în bucăţi potrivite şi daţi pe răzătoarea mare.Amestecaţi cu zahăr,scorţişoară şi împărţi-ţi compoziţia în două,apoi pune-ţi cele două cantităţi egale deoparte.
Încalziţi cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).
Unge-ţi cu puţin ulei o tavă şi tapetaţi cu hârtie de copt.Pune-ţi o foaie de plăcintă stropită cu un pic de apă şi unsă cu ulei ,folosind o pensulă de bucătărie.Procedaţi la fel şi pentru urmatoarele trei foi, după care adăugaţi jumătate din cantitatea de dovleac. Uniformizaţi. Aseazaţi un alt rând de foi, tot 4. Prima foaie care vine pusă peste umplutură trebuie stropită doar cu ulei nu şi cu apă,pentru că umplutura e destul de zemoasă…de la zahăr.Urmează apoi celelalte foi, în acelaşi mod, stropite fiecare cu ulei şi apă. Întinde-ţi cealaltă jumătate de umplutură şi acoperiţi cu ultimile foi,unse şi stropite.
Ultima foaie, cea de deasupra, stropiţi-o cu ulei şi presăraţi cu zahăr pudră. Tăiaţi apoi plăacinta cu un cuţit bine ascuţit în cuburi, aşa crudă cum e şi introduce-ţi tava în cuptor pentru 35-40 de minute . Când scoate-ţi tava din cuptor acoperiţi-o cu un prosop de bucătărie şi lasaţi-o acoperită timp de 10 minute.Apoi stropiţi plăcinta cu apă rece,acoperiţi cu prosopul şi lăsaţi-opână se răceşte ! Poftă bună vă doresc !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu