O mâncare săţioasă....
- 600 g fasole boabe
- 3 cepe
- 2 morcovi
- 4-5 caţei usturoi
- 4 linguri de ulei
- 2 linguri bulion
- 1 linguriţă zahăr
- 1 linguriţă boia dulce
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
- 1/2 linguriţă cimbru
- 2-3 foi de dafin
- delikat,sare,piper
Fasolea boabe se fierbe se schimbă de trei ori apa în care fierbe cam din 20 în 20 de minute .înlocuindu-se de fiecare dată cu alta apă caldă .
Într-o tigaie adâncă se încinge uleiul şi se înăbuşă la foc mic ceapa curăţată tăiată mărunt,usturoiul tocat mărunt şi morcovul dat prin răzătoare adăugându-se câte puţină zeamă de la fasole .Când s-au înmuiat,se pune bulionul ,boiaua,1-2 căni zeamă de la fasole,frunzele de dafin ,zahărul,cimbru se lasă sa fiarbă 15-20 minute.Se adaugă fasolea scursă şi zeamă cât să o acopere,verdeaţa tocată mărunt, se continuă fierberea 15-20 minute.Se condimenteaza cu sare,piper,delikat după gust.Se serveşte fierbinte, simplă sau alături de cârnaţi olteneşti prăjiţi,murături sau o salată de sezon.
Poftă bună vă doresc !
- 600 g fasole boabe
- 3 cepe
- 2 morcovi
- 4-5 caţei usturoi
- 4 linguri de ulei
- 2 linguri bulion
- 1 linguriţă zahăr
- 1 linguriţă boia dulce
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
- 1/2 linguriţă cimbru
- 2-3 foi de dafin
- delikat,sare,piper
Fasolea boabe se fierbe se schimbă de trei ori apa în care fierbe cam din 20 în 20 de minute .înlocuindu-se de fiecare dată cu alta apă caldă .
Într-o tigaie adâncă se încinge uleiul şi se înăbuşă la foc mic ceapa curăţată tăiată mărunt,usturoiul tocat mărunt şi morcovul dat prin răzătoare adăugându-se câte puţină zeamă de la fasole .Când s-au înmuiat,se pune bulionul ,boiaua,1-2 căni zeamă de la fasole,frunzele de dafin ,zahărul,cimbru se lasă sa fiarbă 15-20 minute.Se adaugă fasolea scursă şi zeamă cât să o acopere,verdeaţa tocată mărunt, se continuă fierberea 15-20 minute.Se condimenteaza cu sare,piper,delikat după gust.Se serveşte fierbinte, simplă sau alături de cârnaţi olteneşti prăjiţi,murături sau o salată de sezon.
Poftă bună vă doresc !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu