7 noiembrie 2013

VARZĂ UMPLUTĂ

Delicioasă........

- 2 verze potrivite
- 500 g carne tocată de porc
- 6 linguri de orez
- 1 morcov
- 1 linguriţă cimbru uscat
- 1 legătă pătrunjel
- 1 legătură mărar
- 4 linguri de ulei
- 2 cepe potrivite

- 2 linguri bulion
- delikat, sare,piper

Curăţaţi verzele de frunzele de la exterior, tăiaţi-le în două dinspre cotor spre vârf. Scoateţi miezul celor 4 jumătăţi de varză, tocaţi-l mărunt şi frecaţi-l cu sare.Într-o tigaie cu ulei încins,căliţi ceapa tocată mărunt,morcovul dat pe răzătoarea mică, şi stingeţi cu bulionul diluat cu puţnă apă,apoi amestecaţi cu carnea tocată. Adăugaţi orezul fiert pe jumătate, cimbrul şi varza tocată. Împărţiţi amestecul de carne în 4 şi puneţi-l în cele 4 jumătăţi de varză. Puneţi-le într-o tavă adâncă, adăugaţi 2-3 căni cu apă şi acoperiţi tava cu folie de aluminiu. Puneţi tava în cuptorul încins. Coaceţi verzele umplute la foc mic, cca. 60 de minute. Cu 10 minute înainte de a scoate tava din cuptor, luaţi folia de aluminiu, pentru ca să se rumenească puţin deasupra. Se serveşte cu smântână şi mămăliguţă caldă ! Poftă bună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu