7 noiembrie 2013

MÂNCARE DE INIMIOARE CU CIUPERCI


  • O reţetă delicioasă…..


  • 1 tăviţă inimioare + pipote de pui, cca. 1 kg
  • 4-5 ciuperci sau o cutie mică
  • 2 linguri bulion
  • 1 ceapă potrivită
  • 100 ml vin
  • 2 foi de dafin
  • 2-3 linguri deulei
  • sare,piper
Inimioarele și pipotele spălate se pun la fiert în apă cu o linguriță de oțet, până se fierb pe jumătate. Între timp se căleşte în ulei ceapa curățată și tocată mărunt împreună cu ciupercile curăţate şi tăiate cubuleţe mai mari ,amestecând frecvent cu o lingură de lemn. După 10-15 minute se adaugă inimioarele şi pipotele scurse bine,bulonul subţiat cu un pic de apă,foile de dafin,vinul,sare şi piper după gust.Se lasă pe foc până se obţine o mâncare cu un sos mai scăzut. Se servește cu piure de cartofi sau cartofi prăjiți. Poftă bună vă doresc !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu