MÂNCARE DE INIMIOARE CU CIUPERCI
- 1 tăviţă inimioare + pipote de pui, cca. 1 kg
- 4-5 ciuperci sau o cutie mică
- 2 linguri bulion
- 1 ceapă potrivită
- 100 ml vin
- 2 foi de dafin
- 2-3 linguri deulei
- sare,piper
Inimioarele și pipotele spălate se pun la
fiert în apă cu o linguriță de oțet, până se fierb pe jumătate. Între
timp se căleşte în ulei ceapa curățată și tocată mărunt împreună cu
ciupercile curăţate şi tăiate cubuleţe mai mari ,amestecând frecvent cu o
lingură de lemn. După 10-15 minute se adaugă inimioarele şi pipotele
scurse bine,bulonul subţiat cu un pic de apă,foile de dafin,vinul,sare
şi piper după gust.Se lasă pe foc până se obţine o mâncare cu un sos mai
scăzut. Se servește cu piure de cartofi sau cartofi prăjiți. Poftă bună
vă doresc !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu