O mâncare simplă şi gustoasă……merge cu mămăliguţă caldă şi un ardei iute alături…..
– 1 varză mare
– 1 bucată de carne afumată cca.400-500 g sau costiţe afumate,doar pentru gust
– 1 ceapă potrivită
– 2 morcovi
– 3-4 linguri ulei
– 1 legătură mărar
– 1 legătură pătrunjel
– 2 foi de dafin
– - 1 crenguţă de cimbru
1-2 linguri bulion
– 1 lingură pastă de ardei roşii
– delikat,sare,piper
Tăiaţi varza fideluta şi frecaţi-o cu sare.Tăiaţi afumătura în bucăţi cât mai mici şi rumeniţi-o un pic pe toate părţile.Scoate-ţi afumătura şi pune-ţi ceapa să se călească împreună cu morcovul.Adăugaţi varza peste şi căliţi în continuare 10-15 minute.Pune-ţi carnea din nou în oală,pătrunjelul tocat mărunt,cimbrul,frunzele de dafin,piper şi apă caldă,cât să acopere varza.Când varza s-a înmuiat se adaugă bulionul subţiat cu un pic de apă , pasta de ardei şi dacă vă place mai acru puneţi un pic de borş fiert separat sau zeamă lămâie.Condimentaţi cu sare,piper,delikat după gust şi lăsaţi până scade suficient,apoi adăugaţi mărarul tocat mărunt.Poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu