O mâncare săţioasă şi uşor de făcut….
- 500-600 g pulpă de porc
- 1 kg cartofi albi
- 2 lnguri ulei + 2 linguri unt
- 2 cepe mari
- 1 morcov
- 2 linguri bulion
- 1 -2 frunze de dafin
- 1 lingură pastă de ardei sau un ardei gras roşu
- 1 lnguriţă zahăr
- 1 legătură pătrunjel verde
- delikat,sare,piper
Carnea tăiată bucăţele mici se prăjeşte în grăsimea încinsă până se rumeneşte frumos,apoi se scoate Se pune la călit ceapa tocată mărunt,morcovul tăiat rondele sau dat pe răzătoarea mică,ardeiul tăiat cubuleţe mici sau pasta de ardei şi se stinge cu un pic de apă caldă.Când legumele sau fiert se adaugă carnea,bulionul ,apă cât să acopere carnea,frunza de dafin,zahărul,sare piper şi se fierb înăbuşit la foc mic până carnea este fiartă.Apoi adăugăm cartofii curăţaţi,spălaţi,tăiaţi cubuleţe şi completăm cu apă fierbinte cât să-i acopere.După 15-20 de minute se condimentează cu delikat,sare,piper după gust şi se presară pătrunjelul verde tocat.Se mai lasă să dea câteva clocote şi gata. Se serveşte caldă alături de o salată de sezon sau murături .Poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu