6 noiembrie 2013

MARINATĂ DE PEŞTE


O reţetă simplă …..cu efect garantat..


.- 1 -1,5 kg macrou curăţat şi tăiat feliute de doua degete sau scrumbie
- 2-3 cepe tăiate solzişori
- 2 morcovi
- 3-4 foi de dafin
- piper boabe
- muştar boabe
- oţet
- sare neiodată

1. Se aşază peştele într-o crăticioară sau castron ,alternând un strat de peşte cu unul de sare ( chiar dacă pare exagerată cantitatea de sare ,peştele va absorbi doar cât are nevoie ) Astfel pregătit peştele,va sta 24 de ore la rece.
2 . Se prepară marinata . Se fierbe 1 parte oţet , 3 părţi apă împreună cu condimentele( cât să dea 2-3 clocote ) apoi se lasă la răcit .
3 . A doua zi peştele se clăteşte cu multă apă rece şi se lasă să se scurgă bine .Apoi se aşază în borcan presărând ceapa solzişori şi feliuţe de morcov .Se toarnă marinata rece şi se dă la frigider pentru 3-4 zile,apoi, se poate consuma . .
Poftă bună vă doresc !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu