Deşi pare un fel de mâncare simplu de realizat………. detaliile sunt cele care dictează perfecţiunea.
- 500 g de spaghete
– 4 ouă+1 gălbenuş
– 200 g caşcaval sau parmezan
-sare, piper şi opţional, nucşoară
– 300 de grame de smântână cam 12 linguri Într-o tigaie se încing 2 linguri de ulei şi se căleşte usturoiul tăiat feliuţe, până se colorează. Se scoate din tigaie şi în locul lui punem baconul sau kaiserul tăiat fâşii lăsăm până se rumeneşte frumos. . Între timp se pun spaghetele la fiert în apa care clocoteşte şi în care s-a pus 1 lngură de sare şi 1 lingură ulei, dar nu se lasă să fiarbă foarte tare. Se bat ouăle şi gălbenuşul suplimentar se adaugă smântâna, caşcavalul ras sau parmezan, lăsând doar puţin deoparte pentru decor. Pastele se scurg şi se pun în tigaia în care a rămas grăsimea de la bacon şi se amestecă bine. Apoi se toarnă amestecul cu ou şi dacă vă place , puţină nucşoară.Se lasă până se leagă bine sosul de ou Se ornează cu caşcavalul ras rămas şi se serveşte . Poftă bună vă doresc !
– 4 ouă+1 gălbenuş
– 200 g caşcaval sau parmezan
-sare, piper şi opţional, nucşoară
– 300 de grame de smântână cam 12 linguri Într-o tigaie se încing 2 linguri de ulei şi se căleşte usturoiul tăiat feliuţe, până se colorează. Se scoate din tigaie şi în locul lui punem baconul sau kaiserul tăiat fâşii lăsăm până se rumeneşte frumos. . Între timp se pun spaghetele la fiert în apa care clocoteşte şi în care s-a pus 1 lngură de sare şi 1 lingură ulei, dar nu se lasă să fiarbă foarte tare. Se bat ouăle şi gălbenuşul suplimentar se adaugă smântâna, caşcavalul ras sau parmezan, lăsând doar puţin deoparte pentru decor. Pastele se scurg şi se pun în tigaia în care a rămas grăsimea de la bacon şi se amestecă bine. Apoi se toarnă amestecul cu ou şi dacă vă place , puţină nucşoară.Se lasă până se leagă bine sosul de ou Se ornează cu caşcavalul ras rămas şi se serveşte . Poftă bună vă doresc !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu