O prăjitură super simplă, care merge foarte bine în zile de post……. merită încercată..
. - 1/2 l apă minerarală
– 1 cană zahăr
– 1/2 cană ulei
– 2 linguri nucă de cocos
– 1 şi 1/2 cană faină
– 1 pachet praf de copt
– 2 linguri cacao
– 1/2 kg de mere sau un borcan gem de mere
– 2 linguri zahăr pudră
– un praf de sare
Se face un aluat din apă minerală,zahăr ulei,făină,praf de copt şi sare.Se unge o tavă cu ulei se tapetezează cu făină ,se pune jumătate din aluat şi se introduce tava în cuptorul încins,şi îl lăsăm, cât să se întărească puţin.În acest timp se curăţă merele , se dau pe răzătoare şi se călesc până scade zeama.După ce s-a copt parţial aluatul se întinde peste el merele sau gemul de mere.Aluatul rămas se amestecă cu, cacao şi se toarnă peste mere sau gem.Se presară nucă de cocos şi se dă prăjitura la cuptor pentru 30 minute.La final se pudrează cu zahăr pudră.Poftă bună vă doresc !
. - 1/2 l apă minerarală
– 1 cană zahăr
– 1/2 cană ulei
– 2 linguri nucă de cocos
– 1 şi 1/2 cană faină
– 1 pachet praf de copt
– 2 linguri cacao
– 1/2 kg de mere sau un borcan gem de mere
– 2 linguri zahăr pudră
– un praf de sare
Se face un aluat din apă minerală,zahăr ulei,făină,praf de copt şi sare.Se unge o tavă cu ulei se tapetezează cu făină ,se pune jumătate din aluat şi se introduce tava în cuptorul încins,şi îl lăsăm, cât să se întărească puţin.În acest timp se curăţă merele , se dau pe răzătoare şi se călesc până scade zeama.După ce s-a copt parţial aluatul se întinde peste el merele sau gemul de mere.Aluatul rămas se amestecă cu, cacao şi se toarnă peste mere sau gem.Se presară nucă de cocos şi se dă prăjitura la cuptor pentru 30 minute.La final se pudrează cu zahăr pudră.Poftă bună vă doresc !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu