Extrem de gustos, fraged şi în acelaşi timp cu o crustă crocantă,…… puiul pe sticlă cu legume la cuptor va impresiona cu sigurantă pe toţi cei ai casei şi nu numai…..
- 1 pui
- 1 legătură pătrunjel
- 4-5 caţei usturoi
- 1-2 linguriţe cimbru
- 4-5 linguri ulei
- 1 kg de cartofi
- 1 gogoşar
- 1 ardei gras
- 4-5 morcovi
- 1 ţelină mai mică
- muştar( opţional )
- delikat
- sare,piper,1-2 linguriţe boia de ardei dulce
Puiul curăţat,spălat şi scurs bine de apă sau chiar uscat cu prosoape de bucătărie de hârtie, se unge cu un amestec din usturoi zdrobit, 1 lingură ulei,1 linguriţă cimbru,sare,piper,boia de ardei,prin interior şi exterior (dacă în loc de pui aveţi o găină mai bătrână vă sfătuiesc să o fierbeţi un pic mai întâi ,iar supa o turnaţi peste legumele din tavă ).Se aşează puiul pe o sticlă de o,5 l,umplută 3/4 cu apă si se pune într-o crăticioară mai mare ,tavă sau orice vas care merge la cuptor . Se adaugă restul de ulei şi toate legumele curăţate,spălate,tăiate cubuleţe mai mici sau mai mari după preferinţă .Se condimentează cu delikat,sare,piper după gust. Se presară pătrunjelul tocat.cimbrul,boia de ardei şi se toarnă 1-2 cani supă de carne sau apă ,apoi se introduce cratiţa în cuptor la foc potrivit timp de 40-45 de minute. Unele gospodine obişnuiesc să ungă puiul cu muştar pentru un gust mai deosebit şi o piele mai crocantă…….,dacă vă place puteţi încerca .Poftă bună vă doresc !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu