Pasta de ardei dă un gust şi o culoare deosebită la orice mâncare în care se pune……
- 5 kg gogoşari sau ardei kapia rosii
- 200 ml ulei
- sare
- 1 aspirină la litru de pastă obţinută ( numai dacă nu aveţi o cămară răcoroasă)
1.Gogoşarii spălaţi se curăţă de cotor şi se taie felii pe care le dăm prin maşina de tocat.
2.Uleiul se pune la încălzit într-o cratiţă sau o oală de tuci şi răsturnăm peste el ardeiul măcinat şi se amestecă cu o paletă de lemn periodic, să nu se prindă de fundul cratiţei.Se fierbe timp de 30-40 de minute(până se ridică uleiul deasupra).
3.Când pasta este bine fiartă se adaugă sare , cam 1 lingură( nu trebuie să fie sărat) şi aspirina zdrobită, numai dacă e nevoie.
4.Compoziţia se pune în borcane aşa fierbinte(pune’i borcanele ]n tava de la aragaz,să nu se crape sau lama unui cuţit sub borcan) punem capacele şi lasăm borcanele învelite într-o pătură groasă până se răcesc complet,apoi aşezaţi borcanele în cămară. Succes şi spor la treabă !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu