7 noiembrie 2013

PIEPT DE PUI CU FASOLE VERDE






  • Simplu şi rapid…..
  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 mână bună fasole verde (cca.300-400 g ) sau un borcan
  • 2 linguri unt
  • 4 linguri ulei preferabil de măsline
  • 1 lămâie
  • cimbru
  • sare,piper
  • Pieptul de pui și se porționează în bucăți egale, de câte 5-6 cm. Se presară cu sare, piper și cimbru uscat.
  • Într-o tigaie, se încing 4 linguri ulei de măsline și se prăjește puiul.
  • Fasolea verde se fierbe 10 minute în apă cu sare, în cazul în care este proaspătă. Se scurge de apă și se sotează în  unt.
  • Se încinge untul și se adaugă păstăile. Se presară sare, piper și se lasă pe foc mic 5-10 minute. Dacă fasolea este conservată, se trece printr-un jet de apă rece, după care se sotează.
  • Se pregătesc porțiile punându-se bucăți de pui, păstăi sotate şi se ornează cu lămâie. Poftă bună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu