PIEPT DE PUI CU FASOLE VERDE
- 1 piept de pui dezosat
- 1 mână bună fasole verde (cca.300-400 g ) sau un borcan
- 2 linguri unt
- 4 linguri ulei preferabil de măsline
- 1 lămâie
- cimbru
- sare,piper
- Pieptul de pui și se porționează în bucăți egale, de câte 5-6 cm. Se presară cu sare, piper și cimbru uscat.
- Într-o tigaie, se încing 4 linguri ulei de măsline și se prăjește puiul.
- Fasolea verde se fierbe 10 minute în apă cu sare, în cazul în care este proaspătă. Se scurge de apă și se sotează în unt.
- Se încinge untul și se adaugă păstăile. Se presară sare,
piper și se lasă pe foc mic 5-10 minute. Dacă fasolea este conservată,
se trece printr-un jet de apă rece, după care se sotează.
- Se pregătesc porțiile punându-se bucăți de pui, păstăi sotate şi se ornează cu lămâie. Poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu