Asocierea dintre carne şi gutui este ingenioasă……..cu siguranţă ve-ţi mai repeta reţeta
– 1 piep de pui…cca.700-800 g
– 3 gutui feliate
– 2-3 linguri de unt
– 2 linguri de zahăr
– 1 lingură de fănă
– 100 ml apă
– 1 crenguţă de cimbru
– sare,pper
Carrnea de pui se prăjeşte în unt până când se rumenește frumos pe toate părțiile și se scoate pe o farfurie. Se prăjesc gutuile tăiate în felii sau rondele de un deget grosime. Se pune apoi în cratiță carnea și se toarnă peste toate un sos de zahăr ars preparat din zahărul caramelizat amestecat cu făină și dizolvat cu o jumătate de pahar de apă caldă. Cratița se pune la foc mic să fiarbă timp de 30 de minute. La final se pune crenguța de cimbru şi se condimentează cu sare,piper după gust. Poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu