6 noiembrie 2013

TOCĂNIŢĂ DE PUI CU GALUŞTE ŞI SMÂNTÂNĂA

Vă asigur că este delicioasăăăăăă……..



– 1 pui potrivit ca mărime
– 2 cepe
– 2-3 căței de usturoi
– 2 linguri unt
– 2 linguri ulei
– 1 linguriță boia
– 1 gogoșar
– 2 linguriţe făină
– sare, piper
Pentru găluște:
– 2 ouă
– 4 linguri smântână
– sare
– făină

Se taie puiul bucăți, se prăjește în grăsimea încinsă(unt+ulei), apoi se scoate pe o farfurie. În aceeaşi grăsime se pune la călit ceapa cu gogoșarul. Când s-au călit se adaugă puiul prăjit, piperul, sarea, boiaua, usturoiul pisat și se stinge cu apă caldă, atât cât să acopere puiul. Când carnea este aproape fiartă se adaugă găluștele care se pregătesc așa:Se bat ouăle cu un praf de sare,se adaugă smântâna şi se amestecă.Se pune făină, cât să iasă un aluat nici prea tare, nici prea moale (să nu se împrăștie găluștele).Se ia cu lingura din compoziție și se pune în tocănița care fierbe (cratița să fie acoperită). Când găluștele sunt fierte se adaugă cele 2 linguriţe făină desfăcută cu apă.Se lasă să mai dea un clocot și sepresară pătrunjel verde deasupra.
Se serveşte cu mămăliguță caldă și brânză de oaie.Poftă bună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu