7 noiembrie 2013

PUI CU SMÂNTÂNĂ





bun….,bun de tot….

- 5-6 pulpe de pui sau 2 bucăţi piept de pui
- 2 cepe
- 2 linguri ulei sau 1 lingură ulei + 1 lingură unt
- 300 g smântână
- 2 linguri faină
- delikat
- o legatură mărar
- sare,piper .


Într-o tigaie mai adâncă  se prăjeşte carnea presărată cu putină sare şi piper .apoi se scoate şi se căleşte ceapa curăţată şi tăiată mărunt,se adaugă carnea şi se toarnă apă fierbinte cât să o acopere,se lasă să fiarbă la foc potrivit .Se pune faina într-un castron,se adaugă smântâna puţin câte puţin şi se amestecă continuu să nu se facă cocoloaşe .
Când ceapa s-a fiert ,se adaugă smântâna şi se lasă până când dă semne de îngroşare amestecându-se mereu .Se condimentează cu sare,piper,delikat după gust.Când este gata se adaugă mărarul tocat mărunt.Se serveşte cu cartofi natur sau mămăliguţă caldă.
Poftă bună vă doresc !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu