7 noiembrie 2013

VARZĂ CU CARNE


Este o alegere excelentă pentru masa de prânz şi nu numai……
 
– 2 kg varză
– 1 kg carne( preferabil de raţă ) ,pui,porc,afumătură….. de care doriţi
– 4 linguri ulei
– 2 cepe
– 2 morcovi
-  1 ardei capia roşu
– 1-2 roşii 

-  2-3 frunze dafin
–  9-10 boabe de piper
-   1 crenguţă cimbru
–  1 legătură mărar
– 1 legătură pătrunjel
-2 linguri bulion
– 1 cană borş
– delikat,sare,piper


Varza se taie fideluţă cu ,cuţitul sau se dă prin răzătoare şi se freacă cu 1/2 lingură sare.Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se frige un pic carnea,apoi se scoate.În aceeaşi grăsime se căleşte ceapa tocată mărunt,morcovul dat pe răzătoare după care se pune varza stoarsă de sucul lăsat . Se călesc împreună 4-5 minute, apoi se adaugă carnea ,apă cât să o acopere,foile de dafin,piperul boabe,cimbrul,pătrunjelul verde tocat.Se acoperă cratiţa şi se lasă până ce varza s-a înmuia t(dacă mai este nevoie şi varza nu este fiartă se mai adaugă apă caldă pe parcursul fierberii).După ce s-a fiert varza se pun roşiile opărite ,curăţate de pieliţe ,seminţe şi tăiate mărunt,bulionul diluat cu puţină apă şi se fierbe în continuare.Dacă mai este nevoie şi vă place varza să fie mai acră…adăugati un pic de borş fiert separat.Se condimentează cu delikat,sare,piper după gust.Cu 10 minute înainte de a opri focul ,adăugaţi ardeiul capia tăiat cubuleţe mici şi mărarul tocat mărunt .Se seveşte caldă cu mămăligă sau pâine şi un ardei iute alături .Poftă bună vă doresc !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu