O bunătate……..ştiu că are mai multe calorii…..dar merită sacificiul din când în când….
– 400 g carne de porc
– 200 g ficat
– 2 rinichi
– 1-2 bucăţi cârnaţi afumaţi
– ouă după nr. de persoane
– brânză feta,telemea,burduf sau de care vă place
– 1 căpăţână usturoi
– 1/2 linguriţă cimbru
– 2-3 foi de dafin
– 2 linguri unt+2 linguri de ulei
– 100 ml vin
– 100 ml apă
– sare,piper,1 linguriţă boia de ardei dulce
Mai întâi se pune ceaunul pentru a face mămăliga şi apoi ne ocupăm de tochitură.
Într-o tigaie mai adâncă punem în grăsimea încinsă ficatul,rinichii ,carnea tăiată cubuleţe mici,cât cele de zahăr să se rumenească, acoperim cu un capac şi lăsam pe foc până scade apa lăsată şi începe să se rumenească frumos. Când s-a rumenit adăugăm vinul,apa,boiau de ardei, sare, piper după gust, cimbru,foile de dafin şi usturoiul pisat. Lăsăm înca 20-25 de minute.
Între timp, tăiem cârnaţii bucăţi potrivite, îi adăugăm şi pe ei în tigaie. Mai lăsam pe foc până se fac şi cârnaţii. Păstrăm preparatul la cald.În altă tigaie facem ouăle ochi.
Se serveşte cu mămăliguşă , ouă ochi ,brânza rasă ,alături de o salată de sezon. Poftă bună vă doresc !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu