Cu
gem,cu magiun ,cu brânză sau cu zacuscă erau cele mai bune pe vremea
când mergeam la bunici.
În lipsa plitei folosește o tigaie, o cratiţă sau un ceaun de tuci....Încearcă...ai nevoie de...
- 500-550 g făină
– 350 ml lapte călduț sau apă...sau cât cere făina
– 25 g drojdie
- 1 ou
- 1 linguriță zahăr
– un vârf de
cuţit, sare
Cerne făina într-un lighenaş, fă o gaură pe mijloc şi toarnă amestecul de drojdie ,oul la temperatura camerei,sarea. apoi laptele călduț adăugat treptat... cât este nevoie.
Trece mâna prin făină şi începe să frămânţi. Amesteă până ce obţii un aluat care se desprinde de pe vas şi mâini. Acoperă lighenațul cu un prosop curat şi lăsă să crească aluatul, timp de 25-30 minute
Formează 6-7 bile din aluat şi intindele. Ai grijă să presari mereu făină pe suprafaţa de lucru. Pune ceaunul sau tigaia la încins, fără ulei, la foc mediu şi pune câte o turtă.acoperă tigaia cu un capac. O ţii cam 2-3 minute pe fiecare parte.Sunt bune calde ,dar şi reci .
Cooking with love... Poftă bună !
În lipsa plitei folosește o tigaie, o cratiţă sau un ceaun de tuci....Încearcă...ai nevoie de...
- 500-550 g făină
– 350 ml lapte călduț sau apă...sau cât cere făina
– 25 g drojdie
- 1 ou
- 1 linguriță zahăr
– un vârf de
cuţit, sare
Cerne făina într-un lighenaş, fă o gaură pe mijloc şi toarnă amestecul de drojdie ,oul la temperatura camerei,sarea. apoi laptele călduț adăugat treptat... cât este nevoie.
![]() |
Adăugați o legendă |
Trece mâna prin făină şi începe să frămânţi. Amesteă până ce obţii un aluat care se desprinde de pe vas şi mâini. Acoperă lighenațul cu un prosop curat şi lăsă să crească aluatul, timp de 25-30 minute
Formează 6-7 bile din aluat şi intindele. Ai grijă să presari mereu făină pe suprafaţa de lucru. Pune ceaunul sau tigaia la încins, fără ulei, la foc mediu şi pune câte o turtă.acoperă tigaia cu un capac. O ţii cam 2-3 minute pe fiecare parte.Sunt bune calde ,dar şi reci .
Cooking with love... Poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu